Raiffeisen Bank Internațional anunță că este nevoită să își reevalueze operațiunile din România, după taxa impusă de Guvern în decembrie, a declarat directorul general al instituției, Johann Strobl, citat de Reuters, conform Mediafax.

În acest moment Raiffeisen are în România peste 5.000 de angajați, peste 2 milioane de clienți și deține 6% din activele sale bancare în România, aproximativ 8,97 de miliarde de euro. Prima filială a băncii a fost deschisă la București în 1994, pentru ca în 2001 instituția să preia Banca Agricolă, iar în 2002 Raiffeisen Bank (România) și Banca Agricolă au fuzionat, pentru a forma Grupul Raiffeisen.

Deși oficialii băncii declară că această reevaluare este datorată doar OUG114, reamintim totuși faptul că în 2018  Raiffeisen Bank intenționa să se retragă de pe mai multe piețe, din cauza lipsei de profitabilitate, Grupul bancar francez BNP Paribas anunțându-și la acea vreme intenția de a prelua câteva din subsidiarele Raiffeisen Bank Internațional din Europa de Est.