Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (FIA). Actul normativ urmează să fie trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis, Camera Deputaților fiind for decizional.

Proiectul de lege prevede, printre altele, eliminarea pragului legal de deţinere de 5% la cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) ce activează în piaţa de capital din România. Bursa de la București a reacţionat la vestea eliminării pragului, titlurile SIF tranzacţionate la BVB urcând cu valori între 2% şi 4,3% la puţin timp înaintea închiderii tranzacţionării.

„Considerăm că necesitatea de elaborare a acestui proiect de lege este fundamentată de nevoia de diversificare a categoriilor de organisme de plasament colectiv de tip FIA care să cores­pundă cerinţelor investitorilor din România şi din alte state membre. Anticipăm că diversificarea tipurilor de organisme de plasament colectiv de tip FIA va permite investitorilor din România să îşi majoreze la rândul lor investiţiile şi să crească volumul acestora”,

se arată într-un comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), citat de bursa.ro

Pragul de deținere la cele 5 SIF-uri urmează să fie ridicat la şase luni distanţă de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Foto:bursa.ro