Bugetele pentru localitățile din România au fost negociate în luna martie de către reprezentanții acestora în mai multe runde la Ministerul Finanțelor Publice, liderul PSD, Liviu Dragnea, promițând chiar că 2019 va fi anul când comunitățile locale vor avea alocat cel mai mare buget din istoria României. În ciuda acestui lucru, se pare că nemulțumirile reprezentanților localităților continuă, aceștia declarând că deși la negocierile purtate cu Eugen Teodorovici aceștia s-au înțeles la o anumită sumă de bani alocată pentru fiecare locuitor, la aplicare efectivă a bugetelor, primăriile au primit bani mai puțini decât înțelegerea inițială, lucru ce  stârnit nemulțumirea și acuzații foarte dure din partea acestora.

„Mă minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost păcăliţi cu 200 de lei, se semnează un document cu 1.200 de lei pe comună şi îmi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem în zona minciunii, este mai mult decât minciună. Vreţi, nu vreţi, spun ce nu doream să spun, nu păcăliţi, escrocaţi. Asta nu este o măsură demnă pentru un ministru, să spui că faci ceva şi după aia să nu o faci”

Declara Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, informează Digi24.

„Am fost păcăliţi. În momentul acesta lucrurile au scăpat de sub control total. Nu înţeleg cum vom reuşi să iluminăm unităţile administrativ teritoriale, cum să încălzim unităţile şcolare, cum să susţinem funcţionarea spitalului, a liceului şi altor servicii publice la nivelul oraşelor. Este iminent acest pericol. Pericolul este să nu putem să ne asigurăm funcţionarea, e vorba de 85-90% dintre oraşe”

Spune si Ionel Chiriţă, preşedinte executiv Asociaţia Oraşelor, potrivit sursei citate.

Reamintim faptul că cei mai nemulțumiți de la bun început au fost primarii orașelor mari, care amenințau chiar cu boicotarea bugetului în Parlament.

La momentul redactării acestei știri, nu există încă o reacție oficială din partea reprezentanților guvernului cu privire la această situație care se anunță că una explozivă având în vedere faptul că ne aflăm în pragul organizării alegerilor europarlamentare, în care primăriile joacă un rol crucial.