Relațiile dintre ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și  Mugur Isărescu,  guvernatorul BNR, au fost tensionate în ultima perioadă, cei doi având opinii diferite legate atât de ”taxa pe lăcomie” dar și de indicele ROBOR.

Pe fondul acestor dispute, dar și la solicitarea lansată săptămâna trecută de către Teodorovici, Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) are programată luni o ședință extraordinară, prima din acest an, pentru a se discuta OUG nr. 114/2018, la ședință urmând să participe și ministrul Eugen Teodorovici împreună cu secretarul de stat responsabil cu coordonarea promovării cadrului legal aferent piețelor financiare Attila György, dar și Tiberiu Mavrodin, secretar de stat responsabil cu coordonarea managementului trezoreriei și datoriei publice.

„Un subiect a fost propus pe agendă din partea Băncii Naționale – Ordonanța 114. Din partea noastră, ca Minister de Finanțe, pe lângă acest subiect, mai sunt opt-nouă subiecte de importantă foarte mare – de la modul în care Banca Națională, alături de celelalte bănci, sunt implicate în acest fixing vizavi de ROBOR și modul în care s-a limitat creditarea față de populație, persoane fizice.” a declarat săptămâna trecută Eugen Teodorovici, conform stiripesurse.ro

Fără a avea drept de vot în cadrul Consiliului general al CNSM, Petre Tulin, directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, va fi prezent la discuții.

Foto:B1.ro