Mihai Fifor, secretar general al PSD, avertizează că în programul de guvernare prezentat de PNL nu sunt prevăzute măririle salariului minim care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, deoarece acestea sunt considerate de PNL a fi „exagerate”, Ludovic Orban amenințând că va anula această creștere.

„Cei de la PNL vă dau asigurări că vă va fi mai bine în guvernarea lor. Ia să vedem…

În România sunt 1,3 milioane de români plătiți cu salariul minim pe economie, care a crescut 55% în guvernarea PSD.

Mai sunt cei cu studii superioare sau cei din construcții, pentru care salariul minim aproape s-a dublat sau s-a triplat.

În programul PNL de guvernare scrie negru pe alb că aceste majorări au fost <<exagerate>>. Iar Orban amenință că va anula creșterea pregătită de PSD pentru 1 ianuarie.

Deci, cum vă sună asta celor plătiți la salariul minim? Vă va fi mai bine sau mai rău în guvernarea PNL?

Cred că nu mai aveți dubii la votul din noiembrie. Viorica Dăncilă, candidatul PSD, este singurul care se opune acestui plan. Toți ceilalți candidați sunt susținuți de partide care votează Guvernul lui Iohannis!”,

a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Avertismentul secretarului general al PSD vine în contextul în care premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că Guvernul Dăncilă nu are capacitatea de a adopta o hotărâre cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, și somează Executivul să nu adopte o astfel de decizie. El adaugă că, dacă va fi adoptată totuși această hotărâre, atunci PNL o va anula.

„Îi somez să nu adopte nicio hotărâre, nu au capacitatea de a adopta o astfel de hotărâre, care are un impact economic important, care are un impact asupra mediului de afaceri şi care are consecinţe bugetare. Acest guvern nu are dreptul legal de a adopta o astfel de hotărâre de guvern. Dacă totuşi vor vrea să adopte o astfel de hotărâre de guvern, o vom modifica”,

a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus ca salariul minim trebuie să aibă un fundament real, nu să fie stabilit pe criterii subiective şi să fie scos „din burtă” de un ministru al Muncii.

Foto: cotidianul.ro