Noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, marţi dimineaţa, că va încerca să prezinte un proiect de buget până la jumătatea lunii decembrie precizând, însă, că documentul lăsat de fostul ministru Eugen Teodorovici este valabil pentru 28 de ministere în timp ce actuala structură are doar 16 ministere.

„Proiectul de buget lăsat de Eugen Teodorovici este pentru 28 de ministere. Din fericire pentru România o să avem 16 ministere, deci va trebui să lucrăm la acel proiect de buget să vedem dacă mai merge. Eu nu cred că putem să pornim de la el. (…) 15 decembrie este ţinta de care încerc să mă ţin pentru a veni cu un proiect de buget. Este clar că trebuie să venim cu un buget în acest an, cât mai rapid. Depinde de ceea ce găsim acolo”,

a subliniat noul ministru al Finanţelor, potrivit Digi24.

El a arătat, în context, că bugetul se va face pe legile în vigoare în acest moment.

„Vom veni şi cu acea declaraţie pe proprie răspundere prin care semnăm că ştim ce spunem în buget şi ne asumăm bugetul. Daţi-mi voie să văd situaţia actuală, săptămâna viitoare voi avea o conferinţă de presă în care prezentăm situaţia”,

a mai spus Cîţu, conform Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul de resort a anunţat că reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este una dintre priorităţi.

Fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat luni că va preda succesorului său un proiect de buget care să reflecte cu prioritate sumele necesare pentru majorarea veniturilor românilor, iar dacă acestea nu se vor regăsi atunci va depune amendamente.

Foto: agrepres