Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a aflat vineri la Washington, unde, în calitate de preşedinte în exerciţiu al Consiliului ECOFIN, a condus delegația Uniunii Europene la reuniunea Comitetului Monetar și Financiar Internațional (IMFC) dedicată guvernanței și resurselor Fondului Monetar Internațional.

Sâmbătă, 13 aprilie, tot la Washington, oficialul român s-a întâlnit cu reprezentanţii agenţiilor de rating, S&P, Moody’s si Fitch, dar şi cu  directorul Departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Paul Thomsen.

„Suntem o țară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potențial de creștere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță.” a declarat Eugen Teodorovici.

Într-un comunicat de presă publicat duminică pe site-ul Ministerului de Finanțe, Eugen Teodorovici a mai declarat că punctele forte ale României, sunt nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și menținerea perspectivelor de creștere economică.