Potrivit declarațiilor făcute de către ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, miercuri vor fi finalizate discuţiile cu reprezentanții ministerelor pe tema rectificării bugetare, urmând ca joi, să fie inițiată o primă discuție cu premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit ministrului Teodorovici, propunerea de rectificare bugetară va ajuge în Guvern, pe data de 31 iulie. Acesta a mai declarat că ţinta de deficit bugetar asumată de către Guvern pentru anul 2019, de 2,76%, va fi păstrată și în urma rectificării bugetare.

“Ca principiu este clar că tot ce înseamnă obligaţii legate de veniturile românilor, de salarii şi pensii, vor fi asigurate, tot ce înseamnă factură, perioadă de investiţii, la fel, iar diferenţa se va reloca între ministere în funcţie de aceste două priorităţi. Va trebui să avem scăderi de cheltuieli, e abordarea corectă, e abordarea de bun simţ pe care trebuie să o aibă orice demnitar şi mai ales ministrul de Finanţe. Să ceară ca banul public să fie cheltuit într-un mod justificat şi pe acţiuni care într-adevăr, aduc o creştere în economie, nu pe activităţi care nu se justifică”, a declarat, potrivit Mediafax, ministrul Eugen Teodorovici.

Totodată, ministrul Finanțelor a reacţionat la declaraţiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora referendumul de revizuire a Constituţiei poate fi organizat în acelaşi timp cu unul dintre tururile alegerilor prezidenţialele din luna noiembrie. Potrivit lui Eugen Teodorovici, în cazul organizării acestui referendum,  trebuiesc identificate fondurile necesare demersului, pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru bugetul de anul acesta.

Foto:Mediafax