Data la care proiectul de rectificare bugetară va fi pe masa Guvernului este 5 august, adică luni, iar astăzi sau cel târziu mâine dimineaţă la prima oră vor fi publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe atât rectificarea, cât şi ordonanţa de măsuri, care vor fi aprobate la pachet, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria, conform agerpres.

“Despre rectificare trebuie să discutăm separat, pentru că va fi un subiect foarte discutat şi tocmai de aceea nu voi intra acum în detalii. În schimb, pot să vă spun şi repet de fapt ceea ce am spus de foarte mult timp: MFP nu taie fonduri, pentru că nu avem acest atribut legal. Poate fi discuţia de relocări de fonduri, dar fiecare ministru în parte va veni în faţa dvs. Eu o să prezint chestiunile macro şi după aceea colegii mei, pe fiecare domeniu în parte, vă vor explica vizavi de fondurile pe care le au la dispoziţie, stadiul pe execuţie a acestora şi toate elementele pe care doriţi să le aflaţi pe fiecare sector în parte. 31 iulie a fost termenul pe care noi iniţial l-am propus pentru această rectificare. Ştiţi foarte bine, şedinţa CSAT a fost puţin mai întârziată, nu comentez de ce, fapt pentru care, implicit, s-a amânat şi data la care această rectificare va fi pe masa Guvernului. Data planificată este 5 august, adică luni. Luni va fi aprobată – asta este planificarea noastră. Veţi vedea astăzi pe site, va trebui să punem pe site astăzi – hai să spun cel târziu poate mâine dimineaţă la prima oră – şi rectificarea bugetară şi ordonanţa de măsuri – pentru că, ştiţi foarte bine, vor fi şi câteva măsuri pe care le-am propus spre discuţie, analiză şi decizie Guvernului, care se vor aproba la pachet cu rectificarea bugetară”

A spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă plafonul pentru impozitarea pensiilor mari va fi de 7.000 de lei, aşa cum se vehiculează ”pe surse”, ministrul Finanţelor nu a vrut să confirme, spunând că nu “intră acum în detalii”. Şeful de la Finanţe a dat asigurări că persoanele cu pensii mici nu vor fi afectate, reiterând că această taxare a pensiilor mari, începând cu un anumit plafon, este “un act de dreptate socială”.

În ceea ce priveşte declaraţia ALDE, potrivit căreia formaţiunea politică nu este de acord cu reducerea în cadrul rectificării a investiţiilor şi cu reducerea sumelor de la ministerele de bază – transporturi, educaţie sau sănătate, Eugen Teodorovici a afirmat că el întotdeauna a îmbinat curentele de stânga şi de dreapta şi nimeni nu îi poate reproşa tăieri ale investiţiilor.