Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK), Dragoş Anastasiu, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, se declara plin de speranță, energie și dorință de colaborare cu noul guvern căruia îi cere să modifice de urgență OUG 114 „care a intrat cu bocancii” în viață oamenilor de afaceri cărora le-a afectat profiturile, „un lucru care nu mai are voie să se întâmple”.

„Am început deja dialogul cu noul Guvern şi pot să vă spun că suntem plini de speranţă şi de energie şi de dorinţa de a face lucruri împreună şi sper din toată inima ca lucruri precum Ordonanţa 114 să fi fost o lecţie pentru orice fel de politician şi pentru orice fel de Guvern care va veni de acum înainte oricând în România. Este un mod în care nu poţi să tratezi mediul de afaceri, pentru că este pur şi simplu cumva ca şi cum ar intra cineva cu bocancii în viaţa ta şi în intimitatea ta, şi o ţară întreagă, 600.000 de firme care îşi fac bugetele timp de 2-3-4 luni, să se trezească la sfârşitul lunii că lucrurile nu mai stau deloc aşa, este un lucru care nu mai are voie să se întâmple”,

a declarat, marţi seara, Dragoş Anastasiu în cadrul ultimei reuniuni din acest an a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

Dragoş Anastasiu este unul dintre afaceriștii cu care Klaus Iohannis se consultă frecvent, el fiind, totodată, și iubitul liberalei Hildegard Brandl, dar și patronul firmei Eurolines. Conform unor informații pe surse, Dragoș Anastasiu era unul dintre numele vehiculate pentru nominalizarea de premier, acesta fiind și un apropiat al lui Dacian Cioloș.

La penultima întâlnire a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK),  Anastasiu a apreciat că primele măsuri de austeritate ale noul Guvern trebuie să vizeze pensiile speciale, salarizarea unitară, eliminarea cotei unice de impozitare, precum și disponibilizarea a 400.000 de bugetari.