Potrivit site-ului profit.ro, Asociația Patronală de Turism Mamaia-Constanța, împreună cu lanțul hotelier Phoenicia, cel mai mare investitor de pe litoralul românesc, și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța au pus la punct un program de colaborare privind finanțarea școlarizării de personal pentru unitățile hoteliere.

Este pentru prima oară când, pe litoral, mediul privat se implică în școlarizarea unor tineri și colaborează, în acest sens, cu Inspectoratul Județean. Astfel, atât Patronatul Mamaia, cât și Phoenicia Hotels, vor susține 3 ani, din clasa a IX-a până în clasa a XI-a, cu câte 200 de lei pe lună, studiile a șapte clase de chelneri, bucătari și cameriste, fiecare clasa a câte 18 elevi,a declarat pentru profit.ro Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia.

Clasele vor fi organizate la mai multe școli profesionale din orașul Constanța și, pe lângă instruirea teoretică, cursanții vor face între 3 și 10 săptămâni de practică plătită la hotelurile incluse în program, de obicei în timpul sezonului estival, în funcție de anul de studiu în care se află.

Speranța este că o mare parte dintre cursanți, la încheierea studiilor, se vor angaja la unitățile hoteliere participante în program.

Dacă acest program va fi unul de succes este posibil ca el, treptat, să fie extins și în alte orașe ale județului Constanța.

Anul trecut litoralul românesc s-a confruntat cu cea mai gravă lipsa de personal din toate categoriile din istoria sa.

Nu este prima inițiativă de acest gen din România, cea mai de succes fiind școala înființată pe lângă uzinele Astra din Arad de către patronul acestui grup, Valer Blidar.

Credit foto: Bossip.com