Fostul șef al departamentului de politici bugetare din PSD,  profesorul de economie de la ASE Cristian Socol, a prezentat un „tablou de bord” al indicatorilor economico-sociali ai ultimilor trei ani de guvernare PSD, în care sunt prezentate date coroborate de la INS, Eurostat, Ministerul Muncii, MFP, BNR, Ministerul Fondurilor Europene.

Sursa: facebook/Cristian-Socol.

Institutul Naţional de Statistică a revizuit uşor în scădere, la 4,5% de la 4,6%, estimările privind creşterea Produsului Intern Brut (PIB) pe serie ajustată sezonier în trimestrul doi (T2) al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor provizorii (2) publicate joi.

Produsul Intern Brut – date ajustate sezonier – estimat pentru trimestrul II 2019 a depăşit uşor 256 miliarde lei preţuri curente.

Estimările privind evoluţia PIB pe serie brută au rămas neschimbate faţă de septembrie, când INS a publicat primele date provizorii. Astfel, în trimestrul II, Produsul Intern Brut a urcat cu 4,4% faţă de T2 2018 şi cu 1% faţă de trimestrul anterior. Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul II 2019 (serie brută) a fost de aproape 240 miliarde lei preţuri curente.

Întregul raport îl puteți citi aici.

Cristian Socol este profesor la Academia de Studii Economice, unul dintre specialiștii care au stat în spatele programelor de guvernare PSD.

Contribuție: Programe guvernare 2008, 2012, 2016. Programe prezidențiale 2009, 2014. Programe europarlamentare 2009, 2014, 2019.

Foto: adevarul/Marian Iliescu