Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, la Frasin (Suceava), în prezența premierului Viorica Dăncilă, că CEC va deschide agenții în principalele comunități ale românilor din străinătate, pentru că aceștia să poată trimite bani fără comisioane rudelor pe care le au în țară.

„S-a discutat foarte mult timp despre un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care romanii din afara il trimit catre copiii, parinti. Prin CEC se va lansa foarte curand un pachet prin deschiderea de sucursale, birouri in afara tarii unde traiesc comunitati importante de romani, sa isi deschida mai usor conturi si, asta e foarte important, pentru a transfera fara comisioane bani catre familii, catre cei dragi de acasa”

A declarat Eugen Teodorovici.

De asemenea, Viorica Dăncilă le-a transmis primarilor că va pune in aplicare Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă, imediat dupa alegeri.

 “Din discuţiile cu primarii am înţeles interesul major pentru Codul administrativ. Vreau să îi asigur pe toţi primarii, indiferent de culoare politică, pentru că vor beneficia toţi, că voi da Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă, pentru că am convingerea că acesta va aduce ordine în sistemul administrativ (…) probabil iunie – iulie, după alegeri, nu aş vrea să se interpreteze că am dat acesta lege inainte de alegeri… Nu o vom da înainte pentru a nu crea anumite interpretări, îl vom da după alegeri.”

A declarat Dăncilă.

Sursa video: NewsBucovina.ro